0


 Ankomsten av ett nytt år för med sig ett perfekt tillfälle att förnya tron ​​och kärleken till Gud. Bön för det nya året - Det är också en perfekt tid att förnya i våra hjärtan frälsningens glädje som en ny skapelse i Kristus. "Så om någon är i Kristus, så är han en ny skapelse. Det gamla har försvunnit, det nya har kommit” (2 Kor 5:17).


Gott nytt ar 2024 gif bilder

basta gott nytt ar 2024 onskar citat

god jul och gott nytt ar 2024h gOavsett om det gångna året gav dig framgång, tillfredsställelse och glädje, eller om du mötte sorg, motgångar och kamp, ​​kan du se fram emot det nya året med hopp. Jeremia 29:11 säger oss: "Ty jag vet vilka planer jag har för dig", säger Herren, "planerar att göra dig framgång och inte att skada dig, planerar att ge dig hopp och en framtid."

15 nyårsböner för 2024

Låt oss avsluta detta år med ett tacksamt hjärta och börja det nya året med frid och tro. Låt oss släppa det senaste årets bitterhet och frustration. Låt oss gå in i nästa år och veta att Gud älskar oss och vill oss det bästa. Låt oss be att det nya året kommer att fokuseras på att hela dig själv genom omvändelse och förnyelse av ditt sinne. Det var inte meningen att vi skulle bo ensamma! Vi kan föra hoppets ljus in i våra hjärtan, hem och världen.

"Anpassa dig inte efter denna värld, utan förvandlas genom att förnya ditt sinne, så att du genom prövande kan bevisa vad Guds vilja är, vad som är gott och behagligt och fullkomligt." ~Romarna 12:2

Må dessa nyårsböner ge dig tröst och tacksamhet när du går in i ännu ett år! Dela dem med dina vänner och familj för att inspirera hjärtan hos dem du älskar mest. Gud välsigna!

(Längst ner i den här artikeln hittar du inspirerande bibelverser för det nya året för ytterligare uppmuntran från Skriften)

Bön för nya dagar

Himmelske Fader, tack för att du gör allt nytt! När ännu ett nytt år börjar, hjälp mig att leva varje dag för dig. Få mig att alltid ha en ny sång i mitt hjärta som jag kommer att sjunga för dig, oavsett vad som kommer i min väg. Jag litar på dig för jag vet att din nåd är ny varje morgon och ingenting som väntar mig kommer att överraska dig. I Jesu namn, Amen. — Joan Walker Hahn, Zachęta Café

För fred på det nya året

I början av varje dag, hjälp oss att känna igen dig framför allt. Upplys våra hjärtans ögon så att vi kan se Dig och lägga märke till hur Du fungerar i våra liv. Ge oss visdomen att göra de bästa valen, fyll oss med önskan att söka Dig mer än något annat i denna värld. Låt Din Ande och kraft andas i oss, genom oss, fräsch och ny igen. Tack för att du är större än allt vi kan möta i vår tid. Tack för att Din närvaro följer med oss ​​och att Din glädje aldrig är beroende av omständigheterna, utan är vår sanna och bestående styrka, oavsett vad vi står inför. Vi ber att Din frid vägleder oss och bevarar våra hjärtan och sinnen i Dig. Vi ber Dig om nåden att ta kontroll över våra liv denna dag. Vi älskar dig, Herre. Vi behöver dig. I Jesu namn, amen." – Debbie McDaniel

 

Nyårsbön
O Gud,
dina dagar har ingen början
och inget slut.
Vi tillägnar dig det kommande året.

Ge oss sådant välstånd som Du vet är bra för oss,
och få oss att överflöda i att göra det som behagar Dig;
genom Jesus Kristus, vår Herre.
Amen.

Källa: Mozarabic Collect för det nya året

Nyårsbön, nyårsvälsignelser
Bön om välsignelser för det kommande året

Fader, tack för din stora kärlek och välsignelse i våra liv. Tack för att Din nåd inte har något slut utan varar under hela våra liv. Förlåt oss för att vi ibland glömmer att Du känner alla våra vägar exakt, att Du vet vad som angår oss och att Du skyddar oss som med en sköld. Vi ber att vi idag får vandra i Din välsignelse och godhet. Att ditt ansikte må lysa över oss. Må du öppna de rätta dörrarna till våra liv och våra nära och kära, stänga de dåliga dörrarna och skydda oss från dem som vi måste lämna. Stärk våra händers verk och fullborda allt som Du har gett oss att göra i dessa dagar. Vi ber att Du ska göra vår väg målmedveten och att våra steg ska stärkas av Din godhet och kärlek. Ge oss ett klokt hjärta så att vi kan höra Din röst och stärka oss med Din enorma nåd och nåd. I Jesu namn, Amen.

Nyårsbön, nyårsböner
Bön för ett förnyat hjärta
Du, Herre, förbarma dig över alla.
Ta bort mina synder och tänd barmhärtigt Din Helige Andes eld
i mig .

Ta bort mitt hjärta av sten och ge mig ett hjärta av kött,
ett hjärta som älskar och avgudar Dig, ett hjärta som älskar Dig,
följer Dig och njuter av Dig, för Kristi skull. Amen.

Källa: Ambrose, d. 397

Nyårsböner, bön om visdom
Nyårsbön för visdom

Gud, ge mig Dina sanningars visdom, fyll mig med önskan att troget efterlikna Dig, mer än något annat. Tack för att du är så mycket större än allt jag kan möta på en dag. Tack för att Din närvaro följer med mig och att Din glädje aldrig är beroende av omständigheterna, utan är min sanna och bestående styrka. Jag ber om att din frid ska vägleda mig och att din nåd och godhet ska täcka mitt liv på denna dag. Låt Din Ande och kraft andas i mig och genom mig igen, fräsch och ny.

Nyårsbön, nyårsbön till Jesus
Nyår: Jesu namn
O Jesus, vår Frälsare och vår Herre,
genom din nåds förkunnelse
har du tagit bort lagens ok från våra halsar
och lyft bördan från våra axlar på ditt;

Hör Din kyrkas böner,
att vi må tjäna Dig här med glädje,
och vi kommer att se Din härliga närvaro i all dess glädje i det kommande livet;
av din nåd, vår Gud, är du välsignad,
lever och styr allt, nu och för alltid. Amen.

Källa: Mozarabic Collect för det nya året

Nyårsbön för
fred Bön för fred i år

Fader, jag vet att Du är allsmäktig, att Du är Mästaren och att ingenting är för svårt för Dig. Men idag kämpar jag fortfarande med oro och rädsla, och bär fortfarande samma bördor som finns kvar från igår. Det är svårt att komma över det, även om jag desperat vill lägga det helt i Dina händer. Vänligen ta bort från mina axlar och tunga hjärta allt som belastar mig och ge mig den frid som bara Du kan ge. Jag vet att du bryr dig om allt som rör mig, och dina öron är öppna för mina böner. Jag vet att du förstår min kamp och ser exakt var jag är, även under dagar då jag känner att ingen märker det. Vakta mitt hjärta och sinne i Dig idag när jag mediterar över Dina ord och sanning.

Nyårsbön, siluett av ett kors, soluppgång
Tro, hopp, kärlek och tjänst
Allsmäktige Herre Gud,
ge oss sann tro
och få denna tro att växa i oss
dag för dag.

Ge oss också hopp och kärlek
så att vi kan tjäna vår nästa
enligt Din vilja;

genom din Son, Jesus Kristus, vår Herre,
som lever och regerar med dig och den helige Ande,
en Gud, nu och för alltid. Amen.

Källa: Die pommersche Kirchen-Ordnung und Agenda, s. 2. 298. Översatt för bönesamlingen.

Nyårsbön för hopp

Bön om tro och hopp på det nya året
Käre Gud,
genom Jesus Kristus,
ge oss din Helige Ande
så att vi rätt kan tröstas
av din uppståndelse,

Och dag för dag växer jag
i sådan tro
och visshet och hopp
och blir slutligen frälst.
Amen.

Källa: Martin Luther

Nyårsbön, Psalm 51
Psalm 51 Bön

Förbarma dig över mig, o Gud, efter din godhet; utplåna mina överträdelser efter din stora barmhärtighet. Tvätta mig helt från min skuld och rena mig från min synd! Ty jag vet mina överträdelser och min synd är alltid framför mig. Mot dig och dig allena har jag syndat och gjort det som är ont i dina ögon, för att du ska bli rättfärdig i dina ord och oskadlig i din dom. Se, jag föddes i orättfärdighet, och i synd födde min moder mig. Se, djupt inom dig njut av sanningen, och djupt inom ditt hjärta lär du mig vishet. Rena mig med isop, så blir jag ren; tvätta mig så blir jag vitare än snö.

Låt mig höra glädje och glädje; låt de ben du har brutit glädjas. Dölj ditt ansikte för mina synder och utplåna alla mina missgärningar. Skapa i mig ett rent hjärta, o Gud, och förnya en rätt ande inom mig. Kasta mig inte bort från din närvaro och ta inte bort den Helige Ande från mig. Återställ till mig glädjen över Din frälsning och stöd mig med en villig ande. Då skall jag lära överträdare dina vägar, och syndare skall vända tillbaka till dig. Befria mig från blodskuld, o Gud, min frälsnings Gud, och min tunga skall sjunga högt om din rättfärdighet. Öppna mina läppar, Herre, så skall min mun förkunna din lov. (Psaltaren 51:1-15)

Nyårsbön för kärlek

Käre Gud, tack för att du är en kärleksfull och nådig Gud. Tack för att du erbjuder oss förlåtelse och gåvan av nytt liv i dig. Tack för att Din kärlek är perfekt, att den aldrig misslyckas och att ingenting kan skilja oss från Din kärlek.

Vi ber att våra liv ska vara fyllda och överfulla av kraften i din kärlek, så att vi kan göra skillnad i denna värld och ge dig ära. Vi ber dig att hjälpa oss påminna oss om att det viktigaste inte är vad vi gör på utsidan, det är inte baserat på någon talang eller gåva, men det viktigaste vi kan göra i det här livet är att helt enkelt älska dig och välja att älska andra.

Hjälp oss älska som du älskar. Fyll oss med Din Ande så att vi kan välja det som är bäst. Vi är svaga, Herre, men vi vet också att även när vi är svaga är Du stark i oss. Tack för att allt inte beror på oss. Tack för att du gör det möjligt för oss att möta varje dag med kraften av Din kärlek, Din förlåtelse och Din nåd. Vi älskar dig, Herre, och vi behöver dig idag och varje dag. I Jesu namn, Amen.

 

Den här artikeln är en del av våra böneresurser utformade för att inspirera och uppmuntra ett böneliv i osäkra tider. Kom ihåg att den Helige Ande går i förbön för oss och Gud känner ditt hjärta, även om du inte hittar orden att be.


Skicka en kommentar

 
Top